Bu Makaleyle HVAC'ınızdan Daha Fazla Yararlanın



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, kişinin evini gerçekten keyifli hale getirebilir. Bir HVAC sistemi arızalanırsa, çok sinir bozucu olabilir. Üniteniz hakkında bilgi edinmek, aşağıdaki ipuçlarını en aza indirir.


Bir tamirci aramadan önce şu anda ne tür bir sisteme sahip olduğunuzu öğrenin. Bu, yükleniciniz ihtiyaç duyabileceği herhangi bir bilgi olduğunda süreci kolaylaştıracaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşursanız çok daha zor olacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Dış ünitenizde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çimi üniteden bir yöne doğru yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık olduğundan emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


HVAC sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, ünitenizin yıllar boyunca onarım maliyeti olmadan iyi çalışmasına yardımcı olur.


Kontrol edildiğinde hareket eden parçaları yağlayın, hareketli parçaları iyice yağlayın ve gerekirse freon seviyesi ayarlayın. Bunlar, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlar.


İşe almadan önce şirketlerin itibarını araştırın, onları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Bunları önceden yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına getirin, bu kompresörü devre dışı bırakacaktır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgi için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, olmamış şirketlere göre daha iyi bir sicile sahiptir. Bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Müşterilerin müteahhitlerle yaşadıkları deneyimler hakkında konuşmalarına izin veren birçok site var. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve en iyi işe alma kararlarını vermeniz gereken kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. En iyi oranları öğrenmek için en az dört veya beş farklı HVAC uzmanını arayın.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, hemen herhangi bir engel olup olmadığına bakın. Bazen enkaz, fanın yolunu engeller. Bir teknisyen çağırmadan önce bakın.


Havanın içeri sızmaması için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Ayrıca bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Odanın her kare görüntüsü için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, kare görüntüleri bir araya getirdiğinizden emin olun.


Sadece bir köşeye koyabiliyorsanız, hava akışının duvara doğru akmaması için yönlendirilmesine izin veren bir tane satın alın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan çalışmak için gereken deneyimi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin günün her saati müşterilere ulaşabilecekleri bir acil durum numarası olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında, ihtiyaç duyulduğunda size gelebilmeleri gerekir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, kondansatörünüze önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Kurulan programlanabilir bir termostatı düşünün Bu tür bir cihaz, elektrik faturanıza izin verdiği ve ünitenizin ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağladığı için enerji açısından size çok fazla tasarruf sağlayacaktır.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu, faturalarınızı büyük ölçüde artırabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar.


HVAC üniteniz eviniz için hayati önem taşır. Düzenli bakım incelemeleri yapmadığınız zaman kötü şeyler olacaktır. Umarım yukarıdaki ipuçları, HVAC sisteminizden yıllarca memnun kalmanıza yardımcı olur.


Daha fazla oku:eca panel radyatör


Comments