HVAC Başarısını Bulmanıza Yardımcı Olacak Teknikler



Harika bir HVAC, her zaman uygun hava akışını sağlayacaktır. Pek çok ev sahibi, kırıldıklarında onları onarmak için para harcıyor, ancak işleri kendi başlarına nasıl düzelteceklerini çözebilselerdi, bundan kaçınılmış olurdu. Aşağıdaki ipuçları, HVAC sisteminizi korumanıza yardımcı olacaktır.


HVAC'nizle uğraşıyorsanız, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Fan kanatlarını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı kapatın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca çalışmasına yardımcı olur ve daha az sıklıkta onarılması gerekecektir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin performansını en iyi şekilde çalıştırmak için artıracaktır.


İşe almadan önce şirketlerin itibarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bu adımlar, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bunu fark ederseniz, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı hemen fan ayarına getirin. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Etrafa sorun, böylece bir HVAC yüklenicisi arıyorsunuz. İyi bir deneyim yaşamış insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu ayrıca kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Artık müşterilerin deneyimlerini müteahhitlerle paylaşmalarına izin veren birçok site var. Bu yöntem, kaçınmak istediğiniz tüm bilgileri size sağlar.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az bir avuç yükleniciden fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi satın almayı düşünüyor musunuz? Birkaç şeyi hesaba katabilirsiniz. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, biraz fazla küçük olanı satın almaktan daha iyidir.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. İhtiyacınız olan birimi, oda alanının fit karesi başına 20 BTU hesaplayarak bulabilirsiniz. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışabilir. Bir sözleşme bu olası sorunu önleyecektir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde artıracaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları daima takip edin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, ısıtma ve soğutma faturalarınızı düşürür, çünkü sıcaklığı en iyi performansı sağlamak için ayarlarınızla senkronize olacak şekilde ayarladığınızda.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu, faturalarınızı büyük ölçüde artırabilir. Kanallarınızı kapatmak hem kolay hem de ucuzdur ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Yalnızca Energy Star ekipman ve ürünlerini taşıyan ürünleri kullanan bir HVAC yüklenicileri arayın. Bu, EPA'nın verimliliğini sağlar. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


HVAC ünitesi her evin ayrılmaz bir parçasıdır. Yukarıdaki ipuçları, onarımları minimumda tutmanızı sağlayacaktır. Bunları takip ettiğinizden emin olmalısınız, böylece engellemiş olabileceğiniz şeyleri düzeltmek için bir sürü para ödeyen biri olmak zorunda kalmazsınız.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları


Comments