Hvac Hakkında Okumak İsteyeceğiniz Mükemmel Tavsiyeler



Pek çok evin evlerinde HVAC üniteleri vardır. HVAC, evinizin rahat bir sıcaklığı korumasına yardımcı olan bir şeydir. Kurulumu ve bakımı için büyük olasılıkla bir profesyonele ihtiyacınız olacak. Bu makale, size yararlı HVAC ipuçları yardımcı olacak bazı harika öneriler içermektedir.


HVAC'nizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çiminizi üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


HVAC'yi en az yılda bir kez servis ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın kalmanıza da yardımcı olacaktır.


Bu servis ziyareti sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu onarımlar, sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.


Yaz aylarında evinizin aşırı sıcağa ulaşmasına izin vermeyin. Klimalar makul bir süre içinde yaklaşık 20 derece Fahrenheit'i yeterince soğutamaz. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, onu yalnızca 80 ° C'ye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bu basit adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir HVAC yüklenicisi bulabileceğiniz zaman faydalı bilgiler isteyin. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Müşterilerin hizmet deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyan birçok çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz ve fakir olan yüklenicileri bulmanın iyi bir yoludur.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirmeniz muhtemeldir. Makul fiyatların ne olduğunu belirlemek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testlerin masraflarını kendilerinin karşıladığını göreceksiniz.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir teknisyen çağırmadan önce ona dikkatlice bakın.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Odanın her bir fit karesi için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışmasını sağlamak için yapılması kolay bir şeydir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Her hava koşulunda bir şeyi düzeltmek için ortaya çıkmanızı borçludurlar.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün, bu daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, yaşam tarzınız nedeniyle faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Hanelerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu, hizmet maliyetlerinizin% 25'ini artıracaktır. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar.


Bu makalenin size gösterdiği gibi, HVAC sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olmak için epey bir şey yapabilirsiniz. Bu ünitenin olması gerektiği gibi kurulduğundan, bakımının yapıldığından ve çalıştığından emin olmak istersiniz. Gelecekte minimum sorun yaşamanız için bu tavsiyeyi iyi kullanın.


Daha fazla oku:eca şofben fiyatları

Comments