İnanılmaz HVAC Başarısı Elde Etmenin En Önemli Sırları



HVAC ile ilgili her şeyin karmaşık olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun nedeni muhtemelen bu şeylere çok şey girmesi gerçeğidir.


Bir tamirci aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Düzenli olarak harici kondenser ünitelerindeki kalıntıları düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Cris, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve ünitenize neden olabilir.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının kauçuk veya metal kapakları olduğunu görebilirsiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sisteminizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, HVAC'nizin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için bir termostat takın.Bu termostatlardan bazıları bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizdeki sıcaklığın içeride tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Bir klima ünitesi, sıcaklığı gerçekten sadece adil bir zamanda yirmi derece azaltabilir. Eviniz 100 derece Fahrenheit'e yaklaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın.Bu, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana geçirin. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


Yeni bir ısıtma ve soğutma sistemi mi arıyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıtabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, test, enerji tasarrufu olarak kendini amorti edecektir.


HVAC ünitenizin içinde tık sesi duyarsanız, içinde herhangi bir pislik olup olmadığına bakın. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler. Bir müteahhit çağırmadan önce bunu kontrol edin.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve bu test genellikle ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu yapılacak en basit şeydir ve ünitenizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Hızlı ve ne yapacağını bilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Teknisyenler ayrıca HVAC ünitenizdeki sorunları hızlı bir şekilde teşhis edebilmelidir. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra hemen halledilmesi gerekir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans isteyin.


Bazı yükleniciler daha sonra malzemeler ve diğer ücretler gibi öğeler için sizden ücret almaya çalışacaktır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bunlar, kalifiye enerji tasarrufludur ve katı verimlilik kurallarına uygundur. Standartlar ABD tarafından oluşturulmuştur Bunlara çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Bu makale, ortalama HVAC sistemi hakkında rahat ve aşina olmanıza yardımcı olmak için yazılmıştır. Öğrendiklerinizi kullanmaya başlamak için kendinizi motive edin. Bu size büyük başarı sağlayacaktır.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları


Comments