Tüm HVAC Sorularınız için Anlaşılması Kolay Bir Kılavuz



Bir HVAC sisteminiz olduğunda eviniz çok daha konforlu hale getirilebilir. Bir HVAC sistemi zaten mevcut olsa da, bazen bir süre sonra eklenmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. HVAC sisteminizde neye ihtiyacınız olduğunu bilmek, bir tane satın almayı kolaylaştırır.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Ünitenize neden olabilir.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörlerini gölgeli yerlere koyun.


HVAC'yi en az yılda bir kez servis ettirin. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Soğuyunca dış kondansatörü kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, uzun yıllar boyunca iyi durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutmaya yardımcı olur.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Durumunuza en uygun olanı kontrol edin. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgiyi paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca kaçınmanız gereken bazı işletme adlarını anlamanıza da yardımcı olabilir.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla teklif aldığınızdan emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz nakit biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışması için tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar onarıldığında, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Soğutulacak birden fazla odanız varsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin üretimini en üst düzeye çıkarır ve iyi çalışır durumda kalır.


Hızlı ve ne yapacağını bilen bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Teknoloji size yardımcı olacak ve sorunu hızlı bir şekilde sunabilecektir. Bir sorunu bulduktan sonra, sorunları zamanında ve uygun maliyetli bir şekilde çözmeye yardımcı olabilirler.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün. Bu cihaz, yaşam tarzınız nedeniyle enerji faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Bunlar daha verimlidir ve verimlilik için belirlenen katı kurallara uygundur. Standartlar EPA tarafından belirlenir. Çevre ve insan sağlığı denir. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, hizmet maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı mühürlemek hem kolay hem de ucuzdur, hatta kendiniz bile yapabilirsiniz, o andan itibaren her yıl elektrik faturalarınızda tasarruf etmenizi sağlar.


Sadece bir HVAC ünitesi harika bir yatırım olmakla kalmaz, aynı zamanda hava durumu ne olursa olsun evinizin içeride rahat olmasını sağlayabilir. Bu tavsiye, HVAC sisteminizin tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerektiğinde size yardımcı olacaktır. HVAC sisteminizle ilgili olarak istediğinizi elde etmenize yardımcı olurlar.

Daha fazla oku:eca yoğuşmalı kombi fiyatları


Comments